Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αντώνης Νταβανέλλος: "Ολοφάνερος πόθος όλων των αγωνιστών, η ενότητα της αριστεράς"


"Να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους, να τους κάνουμε να τρέμουν" τόνισε ο Αντ. Νταβανέλλος στη διάρκεια της ομιλίας του σχολιάζοντας τους φόβους που εξέφρασε ο Γ. Καρατζαφέρης για τον "κίνδυνο" να ενωθούν οι δυνάμεις της αριστεράς. Το μέλος της Γραμματείας του σχήματος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συσπείρωσης όλων των ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών δυνάμεων της χώρας υπογραμμίζοντας πως "η ενότητα της αριστεράς είναι ολοφάνερος πόθος όλων των αγωνιστών" και συμπλήρωσε πως είναι αναγκαία η πάλη "για ένα ευρύτερο μέτωπο". Επίσης σημείωσε πως αποτελεί "κομβικό σημείο" η συμπαράταξη της αριστεράς.
Ταυτόχρονα ο Αντ. Νταβανέλλος μίλησε για τις "ιστορικές στιγμές" που ζούμε και για την ανάγκη η αριστερά να ανταποκριθεί σε αυτές.
Επίσης προέβλεψε πως "σύντομα η κυβέρνηση Παπαδήμου θα φανεί ανίσχυρη" και συμπλήρωσε πως "όσο γρηγορότερα τους ρίξουμε, τόσο το καλύτερο". Αναφερόμενος στη συζήτηση που διεξάγεται στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Ευρωζώνης, υποστήριξε πως "θα τη συνεχίσουμε και θα την εμβαθύνουμε", ενώ πρόσθεσε πως είναι κοινή η θέση: "καμία θυσία για το ευρώ". Παράλληλα επισήμανε ότι δεν πρέπει να δοθεί "ούτε ένα σέντς, ούτε ένα ευρώ, ούτε μια δραχμή για ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους, με κάθε τρόπο, ακόμα και με μονομερή στάση πληρωμών". Επίσης σημείωσε το αίτημα για εθνικοποίηση των τραπεζών με δημόσιο έλεγχο, λέγοντας πως "αποτελεί άμεσο αίτημα πάλης και όχι σημείο θεωρητικής συζήτησης".
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι "μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη συμβολή του στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου", η οποία, όπως είπε, έπεσε λόγω της πολιτικής της και των κοινωνικών αγώνων. Παράλληλα σημείωσε τη συμβολή του συμμαχικού σχήματος στην ανάπτυξη των αγώνων και υπογράμμισε την έγκαιρη και σωστή του πρόβλεψη "να κλείσει το βιβλίο των αυταπατών με τα σενάρια της κεντροαριστεράς και του κυβερνητισμού".
Καταλήγοντας σημείωσε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη" και συμπλήρωσε πως "ο κόσμος αλλάζει από τα κάτω, με εξεγέρσεις".

Από την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου